Hrušovský o prípadnej kandidatúre na prezidenta: Počkám si na diskusiu

08.10.2012 Bratislava

Košice 8. októbra (TASR) - Predseda poslaneckého klubu KDH v NR SR Pavol Hrušovský považuje otázku svojej kandidatúry na post prezidenta zatiaľ za predčasnú a chce si počkať na ďalšiu politickú diskusiu v tejto veci. Bývalého šéfa parlamentu označili predstavitelia jeho strany, ako aj SDKÚ-DS a Mostu-Híd za dobrého prezidentského kandidáta, ku konkrétnej dohode na spoločnom zástupcovi opozície vo voľbách hlavy štátu, ktoré sa budú konať v roku 2014, však zatiaľ nedošlo.

"Pristupujem aj ja osobne k tejto výzve ako k vážnemu rozhodnutiu, na ktoré je treba ešte nejaký čas počkať, či už ide o rozhodnutie osobné alebo stranícke. Považujem v tejto chvíli za dostatočne otvorený priestor na personálne riešenia aj rozhodnutia, ktoré sú jednými z najdôležitejších, najzodpovednejších ale aj osobne najťažších," uviedol dnes Hrušovský pre TASR.

Bývalý šéf parlamentu dodal, že keď bude táto problematika zavŕšená politickými rokovaniami, aj on ohlási svoje rozhodnutie. "V prvom rade si želám, aby to bola diskusia zodpovedná, aby to nebolo len handrkovanie medzi politickými stranami, nedajbože aby to neboli nejaké vzájomné záväzky jedného voči druhému," dodal.

Poslanec za KDH Martin Fronc podporil kandidatúru Hrušovského s tým, že ide skúseného zrelého politika. "Myslím, že to je dobrý kandidát na post prezidenta," povedal na dnešnej tlačovej konferencii.

Kresťanskodemokratickí poslanci NR SR boli dnes v košickom regióne na poslaneckom výjazde.
 

Vyberte región